Neighbourhood Gospel

De yngsta i den nuvarande kören var inte ens födda när Neighbourhood Gospel framförde den första konserten med sånger ur Andrew Lloyd Webbers rockopera Jesus Christ Superstar. Den första versionen uppfördes i Fagerås missionskyrka i mars 1993 och nu, 23 år senare har kören framfört Jesus Christ Superstar-konserten c:a 30 gånger på olika platser ute i landet och förstås på hemmaplan.

För femte gången sätts nu konserten upp i Fageråshallen. För varje gång har konserten utvecklats lite. Neighbourhood Gospels uppsättning av Jesus Christ Superstar blir kören alldeles egen version då en del av sångerna är arrangerade så att man ska kunna känna igen gospelsoundet. Dagens kör är något förstärkt eftersom man bjudit in både gamla körmedlemmar samt nya intresserade.

Neighbourhood Gospel, som är en del av Frykeruds SMU, består till vardags av cirka 45 glada sångare och musiker från 13 år och uppåt. Någon övre åldersgräns finns inte och inte heller någon geografisk. Neighbourhood Gospel är en kör där man trivs tillsammans och där åldersspridningen är en tillgång snarare än ett hinder. Vanligtvis består repertoaren av gospelmusik i olika stilar och körmedlemmarna visar på en äkta glädje att sprida det glada budskapet gospeln.